Skip to main content

Behandelingen

Klachtenbehandeling

Ontspanningsmassage

Hotstonemassage

Energetische massage

Cupping

Dorn therapie & Breuss massage

Reiki

Massagetherapie

Klachten ontstaan niet zomaar. Ze vertellen een verhaal. Zeker als er in je leven dingen gebeuren of gebeurd zijn waar je op dat moment niet zo goed mee hebt kunnen omgaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan heftige emotionele gebeurtenissen. Deze emoties zullen zich ergens in je lichaam, brein of zenuwstelsel vastzetten. Het lichaam kan de spanning dan niet meer op een natuurlijke manier verwerken en raakt overbelast. Dit kan pijnklachten en/of stress opleveren. Bij massagetherapie maak ik gebruik van verschillende massage technieken.

Massagetherapie kan bij veel klachten ondersteunend zijn.

• Bij fysieke en/of emotionele pijn
• Als je hoofd vol zit
• Als je moeilijk kunt ontspannen
• En je verlangt naar rust
• Als je gedachten alsmaar doorgaan
• Als je slecht slaapt
• Bij angst en onzekerheid
• Als je last hebt van hoofdpijn
• Bij spijsverteringsproblemen
• Als je inzicht wilt in een thema wat speelt
• Als je door een moeilijke periode gaat zoals rouw, revalidatie, acceptatie van ziekte

Deze opsomming is verre van volledig. Zo is massagetherapie ook erg waardevol door het preventieve karakter. Vraag je je af of massagetherapie iets voor je is? Bel of mail me gerust om dit te overleggen.

Massagetherapie is een volwaardige therapievorm die uitstekend te combineren is met andere therapieën of behandelingen, zoals psychotherapie, fysiotherapie, osteopathie en mindfulness.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is de ultieme massage om je te helpen ontspannen en helemaal tot rust te komen. De massage kan worden afgestemd op jouw individuele behoeften en wensen. Het kan een volledige lichaamsmassage zijn of gericht zijn op specifieke gebieden van het lichaam, afhankelijk van waar je spanning of pijn ervaart.

Ik creëer een rustige en ontspannende sfeer en houd rekening met je comfortniveau en persoonlijke grenzen.

Na afloop van de massage voelen klanten zich vaak ontspannen en verfrist. Een ontspanningsmassage is een geweldige manier om stress te verminderen, de bloedcirculatie te verbeteren en het welzijn te verbeteren.

Hotstone massage

Een hotstone massage is een ontspannende massage waarbij warme stenen worden gebruikt, om de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te bevorderen.

Tijdens de massage leg ik verwarmde stenen op het lichaam en gebruik ik deze om de spieren te masseren. De warmte van de stenen helpt de spieren te ontspannen, wat de massage effectiever maakt en je in een diepe staat van ontspanning brengt.

Hotstone massages hebben vele voordelen, waaronder het verminderen van stress en spanning, het verbeteren van de slaap en het verlichten van pijn en stijfheid. De massage kan ook de bloedcirculatie verbeteren en het lichaam helpen bij het afvoeren van afvalstoffen.

Al met al is de hotstone massage een geweldige manier om te ontspannen terwijl het ook nog eens vele voordelen biedt voor je gezondheid en welzijn.

Energetische massage

Ik heb veel ervaring met het geven van energetische massages. Deze massage richt zich niet alleen op het fysieke lichaam, maar ook op het energetische lichaam.

Tijdens de massage werk ik met zachte aanrakingen en drukpunten, om de energiebanen te openen en blokkades te verwijderen. Hierdoor kan de energie weer vrij stromen en het lichaam zichzelf helen waardoor de natuurlijke energiestromingen in het lichaam weer in balans komt.

Cupping

Cupping is een oude Chinese massagetechniek, die gebruikt wordt om de spieren te ontspannen en de bloedcirculatie te bevorderen. Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van cups die op de huid worden geplaatst en vacuüm worden gezogen. Cupping gebruik ik bij verschillende massages en klachtbehandelingen.

Als masseur kan ik de cups op verschillende manieren plaatsen. Dit kan bijvoorbeeld op specifieke acupunctuurpunten zijn of op gebieden waar je spanning of pijn ervaart. De cups zorgen voor een zachte druk op de huid en spieren, waardoor er een vacuüm ontstaat en de doorbloeding gestimuleerd wordt. Dit kan helpen bij het losmaken van spanningen en het verbeteren van de mobiliteit.

Cupping kan een beetje oncomfortabel aanvoelen, maar de meeste klanten ervaren het als zeer ontspannend. Na afloop van de behandeling kan de huid  rood zijn (een teken van doorbloeding). Dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen.

Dorn Therapie en Breuss massage

De bedenker van deze methode, Dieter Dorn, concludeerde dat het begin van rugklachten vaak kan worden gevonden in been­lengte­verschil. Vanuit bekken­scheefstand ontstaat vaak ook pijn en scheefstand in de wervels tussen de schouder­bladen, wat onder andere zorgt voor een stijve nek en hoofdpijn. Omdat de omliggende spieren de druk en scheefstand proberen te compenseren, zijn de spieren rond de bovenrug, schouders en het bekken vaak erg gespannen.

Door scheefstand in de wervels te corri­geren, kan de functie van de zenuwen zich herstellen en kunnen fysieke klachten veranderen. Klachten waarbij je vaak niet meteen een link met de rug zou leggen.

Dorn therapie is een zachte en veilige manier om de wervelkolom op een natuurlijke manier te corrigeren en in balans te brengen. De therapie wordt uitgevoerd door zachte druk en strekbewegingen om de wervels op hun plek te duwen.

Breuss massage is een zachte manuele massagetechniek, die gericht is op het ontspannen van de wervelkolom en het verbeteren van de doorbloeding en energiestroom in het lichaam. Het maakt gebruik van speciale oliën om de spieren te ontspannen en de energiestroom te stimuleren.

Dorn therapie en Breuss massage kunnen in combinatie worden gebruikt voor een nog beter resultaat.

Reiki

Reiki is een alternatieve geneeswijze die gericht is op het herstellen van de energiebalans in het lichaam. De betekenis van Rei is universeel en Ki betekend levensenergie. Bij een Reiki behandeling breng ik universele levensenergie over, door mijn handen op verschillende plekken van je lichaam te leggen.

Tijdens een Reiki behandeling kun je verschillende sensaties ervaren, zoals warmte, koude, tintelingen of diepe ontspanning. Door levensenergie te laten stromen heft Reiki blokkades op en boost het onder andere het zelfhelend vermogen van het lichaam,
Reiki kan een ondersteunende werking hebben bij medische behandelingen en bijdragen aan het vergroten van het bewustzijn en het bevorderen van de innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling.