Skip to main content

Veelgestelde Vragen

Over de Praktijk

Kan ik op de bonnefooi bij je aanbellen of heb ik een afspraak nodig?
Ik werk alleen op afspraak, zodat ik voor elke klant de tijd kan nemen.

Welke olie gebruik je?
Earthlite Pro-Lite massageolie, notenvrij, ongeparfumeerd en hypoallergeen (zonder parabenen, mineralen en siliconen). Het bevat natuurlijke geperste Saffloer- en zonnebloemolie, versterkt met huid voedende kokosnoot, abrikoos en avocado.

Moet ik iets mee nemen?
Nee, alles wat we nodig hebben is aanwezig.

Over de Massage

Welke effecten kan een massage hebben?
Een massage vermindert je stress(gevoel), vermindert je lichamelijke klachten, verhoogt je weerstand, stimuleert je doorbloeding, geeft je energie, brengt je meer tot jezelf, maakt je bewuster van je lichaam, versterkt je geluksgevoel, versterkt de balans tussen je lichaam en geest.

Voor wie is een massage geschikt?
In principe voor iedereen, al zijn er een aantal uitzonderingen waarbij ik niet masseer, of alleen masseer in overleg met de arts óf gedeeltelijk masseer. Je kunt je prima laten masseren als je last hebt van; slaapproblemen, spierpijn, hoofdpijn, stijfheid, stress.

Ik masseer niet bij: zwangerschap, infecties (zoals koorts, griep, verkoudheid, keelontsteking) en besmettelijke huidaandoeningen. Masseren doe ik in overleg met de arts bij: antibiotica, hartklachten- en afwijkingen, bloedverdunners, medicijnen met een gele sticker, tumoren, kanker, psychische aandoeningen, antidepressiva, oedeemvorming. Aangepaste massage is mogelijk door niet het betreffende lichaamsdeel te masseren. Bij; acuut trauma, verwonding, letsel, blauwe plekken, zwellingen, verdikkingen, uitslag, bloed uitstortingen, spataderen, botbreuken, psoriasis.

Mag ik gemasseerd worden als ik zwanger ben?
Het wordt afgeraden het 1e trimester (0-14 weken) gemasseerd te worden. Aangezien ik geen aanvullende opleiding hiervoor heb gedaan, heb ik de keuze gemaakt geen zwangere vrouw te masseren. Aangezien bepaalde drukpunten in je lichaam in relatie staan tot je baarmoeder.

Wanneer mag ik gemasseerd worden na de bevalling?
De richtlijn is vier weken na de bevalling, bij een keizersnede zes weken. Voel goed wat jouw lijf aangeeft en maak een afspraak als je je weer fit voelt.

Welke kleren laat ik aan?
In de regel kleed jij je uit tot aan je ondergoed. Sieraden mogen af zodat ik er niet aan blijf haken. Aangezien ik masseer met olie op de huid, is het daarom handig om zo veel mogelijk uit te trekken. Uiteraard tot waar jij je prettig bij voelt. Je bent toegedekt met handdoeken en ik sla deze alleen open op de plek waar gemasseerd wordt. Voor of tijdens de massage mag je altijd aangeven waar jij je niet prettig bij voelt, dan hou ik daar rekening mee.

Hoe kan ik hoofdpijn na de massage voorkomen?
Drink voor en na de sessie een glas water, ga niet met een te lege maag de sessie in, eet maximaal een half uur voor de massage iets lichts en geef aan als het je eerste massagesessie is (i.v.m. diepe druk). 

Welke tips heb je voor mij over voor, tijdens en na de massage?
De belangrijkste tip: geniet er van! Verder is het verstandig om vooraf niet te veel te eten. En na afloop voldoende thee of water drinken. Massage stimuleert de afvoer van afvalstoffen uit je lichaam. En die moeten er simpelweg uit. Kies tijdens de massage helemaal voor jezelf. Doe je telefoon even uit en ervaar volop het ontspannende effect van de massage.

Masseer je alleen vrouwen?
Iedereen tussen de 16 en 98 jaar is welkom voor een heerlijke massage.

Een paar maanden geleden is er een hernia bij mij geconstateerd. Door alle spanning daar omheen ben ik nu wel toe aan een rustgevende ontspanning. Kan dat?
Ja dat kan. Maar niet in het gebied van de hernia. De rest van je lichaam kan gemasseerd worden. Geniet ervan, het zal je zeker rust brengen. Twijfel je nog? Overleg het met je huisarts of specialist.

Mag ik me laten masseren als ik ziek ben?
Als je griep of koorts hebt of als je een blessure hebt, kun je het beter even uitstellen. Als je onder medische behandeling staat en je twijfelt aan massage, overleg dan met de behandelend arts. Vertel me altijd wat er aan de hand is, zodat ik kan beoordelen of ik je mag masseren of niet.

Als ik alleen zere schouders heb, waarom is het dan toch goed om mijn hele lichaam te masseren?
Veel klachten uiten zich ergens maar werken in je hele lijf door. Stress bijvoorbeeld. Ook wordt er vaak ergens anders gecompenseerd of komt de oorzaak van een andere plek of is algehele spanning de oorzaak.

Kan ik mijn afspraak verzetten?
Je hebt een afspraak staan en wilt deze verzetten? Geen probleem, mits je dit minimaal 24 uur van tevoren doorgeeft, zodat ik nog een andere klant kan proberen in te plannen. Zo niet ben ik helaas genoodzaakt de massage toch in rekening te brengen. Er zijn uitzonderingen in bijzondere situaties, dus bel, mail of app mij z.s.m.

Heb je andere vragen?
Als jouw vraag hier niet tussen staat, maak dan gebruik van het contactformulier, bel 06 41 06 48 60” of mail christa@welbeing.nl. Ik probeer je vraag z.s.m. te beantwoorden.